Forum - Off-topic (Hyggesnak) - "FAWKING" told og skat!!!!!!
Bruger 
Lars Jensen

Lars Jensen


11. marts 2011

"FAWKING" told og skat!!!!!!

Jeg er rasende!!!!!!! Jeg skal lige lufte min vrede.....

Jeg er som tidligere nævnt begyndt et nyt eventyr, rageknive nærmere bestemt.
Jeg har i den anledning bestilt nogle ting, fra usa, som kun kan bestilles fra usa. Jeg fik et medlem af et amerikansk chat forum til at købe tingene til mig, 220$ alt i alt med forsendelse. Jeg sender ham penge via paypal. Ingen kviteringer eller noget som helst i forsendelsen. Det eneste der ligger er som følger: 1stk ragekniv som er honet til perfektion af "the honemeister himself", Mr Lynn abrams og et tilhørende certifikat på en ekstra gratis honing når nødvendig. 1 stropback hone lavet af Henry sear's and son's. Intet andet. Alligevel får jeg en importopkrævning på 435,- altså omkring 79$!!!!?????? De kender ikke engang værdien af indholdet, men alligevel får jeg et SMÆK!! Jeg skal ringe til dem efter klokken 0900 og "tale" med dem, jeg er rasende!!! Det kunne jo lige så godt være en gave/præmie jeg har fået/vundet. Kan det virkelig passe at man skal opkræves penge for det???????


Lars, ARRGGHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!

Thomas

Thomas


11. marts 2011


Hvis jeg var dig ville jeg tage det fuldstændigt roligt.
Som udgangspunkt skal du regne med at lægge 34 % til af den totale sum (inklusiv forsendelse) på køb fra ikke EU-lande.

220 x 0,34 = 74,8

En ganske fin vurdering af SKAT i mine øjne.

Jeg kan ikke se at du har nogen som helst grund til at hidse dig op.

Er man så heldig at få en vare hjem uden at skulle betale skat, så glæder man sig over sit held. Bliver varen beskattiget - så er det altså nu engang hvad der hører med til at handle fra ikke EU-lande.

Søren H. Møller


11. marts 2011


Hvis varerne sammenlagt koster under (jeg mener det er) 1100,- kr, skal man ikke betale told, men man skal betale moms af beløbet inklusive forsendelsesomkostningerne.

Er beløbet over, skal der udover moms betales told, og så er det et spørgsmål om, hvilken kategori den enkelte vare hører ind under.

Til ovenstående skal man så også regne med at PostDanmark vil have en god betaling for at fortolde varen - noget kurerfirmaerne i øvrigt også gør.

Handler jeg med en privatperson uden for EU, så spørger jeg altid, om de vil sende pakken som personlig eller vareprøve.
Er det firmaer, så undlader jeg at spørge, og indberegner momsen i prisen.
Jeg har dog været så heldig, at nogle firmaer har sendt varen som en vareprøve og så ryger den også gennem nettet.
Jeg har flere gange været udsat for, at toldvæsnet og PostDanmark har haft åbnet for pakken, men da den altid har indeholdt det deklarerede, har de pænt lukket den igen, og afleveret den til mig uden yderligere kommentarer (eller udgifter).

Hvis du køber meget fra USA, så har der eksisteret en hjemmeside, hvor man kan få en US-adresse, som man sender sine ting til, så sørger firmaet bag, for at sende varen til dig og fortolde, så du ikke får yderligere overraskelser.

Hjemmesiden hed shopusa.com men den fungerer ikke p.t., og jeg ved ikke om den bare er nede midlertidig, eller ikke eksisterer mere.

Men ellers som Thomas nævner; handler man uden for EU, så hører det med.


Mvh.
Søren.

Madsen

Madsen


11. marts 2011


Hvis der ikke står noget beløb nogen steder, vil det vel være svært at opkræve told, skat og gebyr.

Mvh
Madsen

Søren H. Møller


11. marts 2011


@Madsen

Både ja og nej.

PostDanmarks gebyr er fast og ikke afhængig af pakkens værdi, men et gebyr for at foretage fortoldningen.

Og i hvert fald fra USA skal der udfyldes en tolddeklaration, og på den skal man angive indholdets art, værdi og vægt.
Tror toldvæsnet ikke på det angivne, eller som stikprøvekontrol, har de ret til at åbne pakken for at vurdere indholdets værdi, og beregne moms og evt. told ud fra det.

De kan selvfølgelig ikke checke alle pakker, så er man heldig, smutter den gennem uden kontrol af nogen art.

Jeg har endnu ikke modtaget noget fra USA uden tolddeklarationen, og har også sendt noget til USA, hvor selvsamme deklaration skulle udfyldes, og de checker på postkontoret, at den er med og udfyldt - det er i hvert fald min beskedne erfaring.


Mvh.
Søren

Lars Jensen

Lars Jensen


22. marts 2011

... tage det fuldstændig roligt... GU VIL JEG EJ!!
Hvor hellig er du lige, Thomas?
Kniven kostede det samme i Tyskland, så undskyld mig at jeg bliver lidt hys over at skulle betale de ekstra penge pga at jeg ville have den honet af en bestemt person og derfor købte den i Usa.

Hele årsagen til min frustration bliver ikke mindre af at min kontakt fra Usa havde markeret pakken som gave fra en privat person!!- dog havde han sat værdien af gaven til at være 200$, hvis nu den blev væk og der skulle køres en forsikringssag på den.
Kan man nu ikke ngang modtage gaver fra søde givende personer fra udlandet. Det er sgu da for kvalmende!!!

Så blev der lige udluftet lidt mere.

Godaften de herrer.

Mvh Lars

Thomas

Thomas


22. marts 2011


Lars: Så vil jeg håbe at din udluftning hjælper dig selv.
Jeg vil ikke kommentere yderligere på emnet, eller dine bemærkninger, da jeg ikke bryder mig om tonen i dit indlæg.

Grenberg


22. marts 2011


Hej Lars

Fald da lige ned, har siddet med forsendelsen på min arbejdsplads og alt hvad der sendes uden for Eu skal have en værdi anført og den skal der betales told og skat af.

jeg bruger altid det som tommelfinger regel når jeg handler på fesk. Ebay at jeg påregner de 25 % moms oven i prisen, har dog oplevet nogle gange at de er gået igennem uden opkrævining og det er jo bare lækkert.

Sidste Jeg fik noget fra USA sparede jeg hele 5 kr i forhold til den danske pris, men det er jo en risici ved at handle mned lande uden for EU.

Sådan er reglerne og det må vi jo bare leve med.

Er helt enig med min navnebror ovenover at det er vist bedre at tage det roligt og sige sådan er det bare.

Mvh

Grenberg

Henrik Palshøj


26. juni 2011

Rimelig/urimelig momsning.
Jeg har været ude for det samme med kaffe fra USA! Ja ok der skal betales moms, det er vel et eller andet sted ok. Hvad jeg finder meget frustrerende, er at man skal betale moms af forsendelsen? Hvor rimeligt er det lige, jeg mener 90% af forsendelsen foregår uden for EU? Herudover er forsendelse normalt momsfrit, hvis du køber et frimærke til 5 kr, så koster det 5 kr og du får for 5 kr's forsendelse ( selv om man næppe kan få meget forsendelse for 5 kr i dk).

Så beregningsmetoden er, hvis varen koster under 80 kr, så skal man intet betale, koster varen 81 kr, og forsendelsen 100,- så skal man momses af 181,- kr.

Det er det som jeg kan forages over.

Kan sige at det endte op med at koste mig 600 DKK for et kg kaffe, så... Men det var god kaffe ;)

Men når alt det er sagt, så håber jeg det var en god kniv du fik.

Hilsen Henrik

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk