Forum - Skrabere og barberblade - DE-skraber for rookies!
Bruger 

Søren Fuglsang


7. marts 2012

DE-skraber for rookies!
Halløj!

Nu stiller jeg et dumt spørgsmål - Hvad er en DE skraber? Jeg er med på den er "double edged", men hvad gør den så speciel? Hvad er forskellen på den, og så en Gillette fusion? Jeg må have det slået fast én gang for alle.

På forhånd tak for hjælpen.

MVH Fuglsang

Søren H. Møller


7. marts 2012


Hej Søren.

Det er på ingen måde et dumt spørgsmål, det er kun dumt, hvis man ikke spørger, og udvider sin viden  :o)

Double Edge betyder egentlig bare, at barberbladet har to sider med en æg.
Kassette skraberne har kun én, desuden findes der ældre modeller som benytter barberblade med én æg.

Forskellen på Fusion og DE?
En Fusion har en fastlagt vinkel på barberbladet. Når du lægger kassettedelen på kinden, har du ingen mulighed for at justere vinklen af bladet mod huden, den har Gillette bestemt for dig, og de har valgt at gøre den høj, for på den måde, at mindske risikoen for at skære sig. Det betyder til gengæld, at især folk med en meget kraftig skægvækst har en øget risiko for at få indgroede hår.

Med en DE skraber er du selv herre over, din vinkel - det betyder til gengæld også, at du bliver nødt til, at lære dig den færdighed det er, at barbere sig med en DE skraber. Da man selv skal justere bladet i forhold til huden, er der selvfølgelig også en større risiko for at det går galt, så man får irritation (razor burn) eller skærer sig.
Men når man først har lært teknikken, synes jeg til gengæld, at barberingen er væsentlig bedre end med kassette skraberne.
Ingen irritation, en tættere og mere komfortabel barbering  samt en hud der helt sikkert også har det bedre, er det, jeg har fået ud af det - og så selvfølgelig en masse sjov og et større generelt velvære, hvilket jo heller ikke er at kimse ad.

Vi er alle (heldigvis) forskellige og har forskellige præferencer, og der er intet galt eller forkert ved, at synes en kassette skraber er det, der passer én bedst.

Man kan vel egentlig sige at: Fusion er som at køre en bil med automatgear, mens DE er manuelt gear.
I en bil med automatgear, sætter du den i "drive" og rører ikke ved gearstangen før motorren slukkes igen, mens man med et manuelt gear er nødt til at beherske koblingen for at få en behagelig tur.
Det sidste er bare sjovere - efter min mening  :o)


Mvh.
Søren

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


7. marts 2012


Hej Søren

Jeg har personligt vundet utroligt meget ved at skifte til DE skraber. Med barber maskiner og kassette skrabere har barbering altid været et mareridt for mig. Det var ensbetydende med voldsomme gener i huden, hvilket betød at jeg meget sjældent barberede mig. Idag barberer jeg mig dagligt uden nogen form for gener overhoved. Med DE skraber er det blevet en fornøjelse for mig, at barbere mig dagligt. Jeg har forholdsvis følsom hud i ansigtet og i sær på halsen. Når at teknikken er på plads med DE skraber, så er det (i hvert fald for mig), meget mere bahageligt at barbere sig, samt en meget tættere barbering er muligt, end med andre alternativer.

Mvh Cato

Søren Fuglsang


8. marts 2012


Søren Møller - tusind tak for det fine svar. Det fik vidst forklaret alt, der er at forklare omkring DE-skraberen. Hvis man kunne "like" dit svar (som man kan på facebook), så havde jeg gjort det :-)

Cato Jürgensen - Jeg vil også gerne takke dig for dit svar. Hvilke specifikke problemer oplevede du før du skiftede til DE? For jeg synes kassette skrabere har en tendens til at forårsage "Razor Burn" og "Razor Rash". Og så skal jeg lige være sikker på, hvad der helt konkret menes med "teknik" - er det kun måden man holder skraberen på, eller er der også andre ting man skal tage med i overvejelserne?

MVH Fuglsang

Søren H. Møller


8. marts 2012


Teknik er ingenting og mange ting. Bare for at gøre det let forståeligt  ;o)

Men der er lidt om det; når først det er på plads, er det ingenting at snakke om, men der kan være mange ting, der skal passe sammen for at det bliver rigtig godt.

En meget stor del af det, er som du selv er inde på, måden man holder skraberen på. Normalt siger man, at en vinkel på 30° er den perfekte. Men det er vinklen mellem bladet og huden - ikke skraberen og huden. Og det er en ret vigtig ting at skrive sig bag øret, for i nogle skrabere ligger bladet fladt, mens det i andre bliver bøjet, og det endda ret kraftigt i nogle modeller (fx. Merkurs bakelit model).
Det kræver lidt øvelse, men det kommer nu ret hurtigt, så kan man mærke om bladet ligger korrekt an mod huden.

I teknikken ligger også typen af blad, og det er helt personligt, hvilket blad der passer til ens hud, hårvækst, måden skraberen føres på og skraberhovedets udformning.

Man kan barbere sig på den meget traditionelle måde med strøg Nord-Syd og evt Øst-Vest og Syd-Nord (hvis det giver mening), men det findes også en teknik, der kaldes "The Gillette Slide" hvor man fører skraberen i en diagonal vinkel ned over ansigtet.
Og der er også en teknik, der hedder "J-hook", hvor man laver en J-formet bevægelse med skraberhovedet - her skal man dog være meget koncentreret, synes jeg, for den bevægelse øger risikoen for at man skærer sig, hvis ikke den udføres rigtig. Til gengæld er den meget effektiv.

Man kan ikke sige at den ene eller anden barberings-teknik er den rigtige. Det hele drejer sig om at prøve sig frem, og finde det der passer lige til dig.
Jeg bruger lidt en blanding af det hele, og det kommer også meget an på. om jeg decideret går efter en barne-numse barbering, eller om jeg "bare" er tilfreds med en meget tæt barbering.

Vægten af skraberen spiller også ind. Normalt er skraberens vægt mod huden nok til at opnå en tæt barbering, men der findes skrabere i aluminium eller bakelit, der er så lette, at man er nødt til at udøve et let tryk mod huden, og det er også en del af teknikken, at kende sin skraber på det punkt - hvor meget eller hvor lidt.


Nu håber jeg ikke, at jeg skræmmer dig, det var en lang smøre, men det er faktisk ikke så slemt.
Hvis du er vant til at barbere dig med fx. Mach, Fusion e.lign. så vil du ret hurtigt få teknikken på plads - jeg tror, den største udfordring vil blive det med trykket mod huden, da man har en tendens til at trykke en kassetteskraber ret hårdt mod huden for at opnå en nogenlunde tæt barbering.


Mvh.
Søren

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


8. marts 2012


Hej Søren

Jeg må give Søren Møller ret. Teknik er mange ting, men det er faktisk ikke så svært som det umiddelbart kan lyde:o). Jeg kommer selv fra en Fusion skraber og allerede første gang med DE, var jeg overrasket over resultatet på trods af den manglende erfaring med denne type skraber. Jeg syntes at det faldt mig meget naturligt fra start. Dog har min teknik og resultater barberingsmæssigt udviklet sig meget siden mine første spæde skridt med DE. Jeg kan afsløre at du kan opnå væsentlig tættere barberinger med DE end med kassetteskaber og så undgås gener i huden med den korrekte teknik. Gå du roligt igang med en fornuftig DE skraber. Det tror jeg ikke at du vil fortryde. Det lyder nemlig som om at du sloges med nogenlunde de samme problemer som jeg havde ved barbering med min gamle/pensionerede Fusion skraber.

Jeg led utroligt meget af røde knopper på halsen og voldsom razerburn. Min hud kunne se farlig ud op til 4-5 dage efter barbering. Idag er det en sga blot og idag foretager jeg baby numse tætte barberinger dagligt. Det er yderst vanedannende:o).

Mvh Cato

Sidst opdateret den 8. marts 2012 kl. 21:42

Andreas Skjæmt Andersen


9. marts 2012


Og når alt det er sagt så er det altså immervæk barbering vi taler om - ikke raket videnskab ;-)

Jeg gik fra Mach 3 til DE (Merkur 42C) og kunne efter et par dage mærke en positiv forskel men jeg fik bumselignende ting i ansigtet i 2 - 3 uger.
Dem har jeg ikke set siden og jeg har nu ikke nogen former for irritation efter barbering og det er endda med to pas (ture) imod hårenes retning på halsen.

Bare kast dig ud i det.
Evt. i den billige ende af skalaen - Semogue børster eller Vulfix er billige og gode.
Mht. skrabere kender jeg ikke nogen der kan slå Proshaves priser med noget synderligt og det samme gælder for Proraso produkterne, som altså er rigtig dejligt opkvikkende.

Søren H. Møller


9. marts 2012


Andreas du har så fuldstændig ret - det er på ingen måde raketvidenskab, og kræver ikke meget andet en lidt koncentration.

Og hvis vores bedsteforældre kunne gøre det, så kan vi selvfølgelig også  :o)

Jeg har svært ved at gøre det kort, bl.a. fordi jeg synes, det er rigtig sjovt at afprøve forskelligt gear og teknikker i søgen efter den optimale barbering.
Nogle gange (ofte) glemmer jeg, at andre "bare" gerne vil have en komfortabel barbering.

:o)

Mvh.
Søren

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk