Forum - Aftershave - Creme, balm eller splash-on?
Bruger 
John Kreiner

John Kreiner


8. januar 2010

Creme, balm eller splash-on?

Det kan næppe besvares 100% entydigt, fordi der nok vil være forskelle fra producent til producent, men hvad er fordelene og ulemperne ved de tre mest brugte former for aftershave, creme, balm (balsam) eller splash-on?

Det kan selvfølgelig være noget med alkohol-indholdet, men jeg tænker mere på konsistensen. Er der nogkle praktiske fordele og ulemper?

Eller er det, når det kommer til stykket, mest et temperamentsspørgsmål?

Og til aftershave hører vel i denne sammenhæng også cologne'rne, mens DSB og alum-blok går i en lidt anden kategori.

vh
john k-

Grenberg


8. januar 2010


Hej John

tror i bund og grund det er en smags sag og hvor sart ens hud er. Inden jeg startede med DE skabere var aftershave med alcohol i, en by i Rusland, er Du gal hvor det sved og gjorde nas. I dag er det fedt efter en barbering og lige få et lækkert splash (gerne Proraso eller Williams ice blue)

De fleste balsam er vel alkohol frie og gode til sart hud, men synes måske også de fedter en anelse, til gengæld kan de alkohol baserede splash virke hårde ved huden især hvis man har skåret sig, men synes det giver en super effekt.

Så i bund og grund en smags sag.

Nå Vi nu er ved dette eme er der nogle aftershave's (det ene eller det andet) man bare SKAL prøve ?

Mvh

Grenberg

JEEP

JEEP


9. januar 2010


Personligt er jeg udelukkende til klassiske alkoholbaserede aftershaver.

Balsammer og cremer efterlader min hud fedtet og giver mig bumser, selv om vinteren.

Alkoholbaserede aftershaver efterlader, sammen med en omgang Thayer's Witch Hazel, min hud perfekt tonet, afkølet og beroliget - samtidig med at det ofte er blandt de alkoholbaserede aftershaver at de virkelig gode dufte findes.

Hvis man har problemer med at alkoholbaserede aftershaver svier har man enten meget sart hud eller også skal man arbejde med sin teknik så huden efterlades mindre irriteret.

Af aftershaver som man skal prøve er Proraso, Italiensk Flöid (gul), amerikansk Aqua Velva, pre-P&G Old Spice, tysk Pitralon Classic


Mvh.

Jakob

Grenberg


9. januar 2010


Er Flöid ikke spansk ? (Den Søren bruger ?)

Søren H. Møller


9. januar 2010


Flöid findes både i en spansk og en italiensk udgave, og jeg mener endda at begge findes i både en ravfarvet og en blå udgave.

Den spanske udgave skulle efter sigende være lidt mere old school barbershop-agtig end den italienske, men mon ikke det er et spørgsmål om præference, og hvad man mener, er barbershop-agtig.

Jeg kan i hvert fald rigtig godt lide den spanske version (som jeg har i den milde udgave), men vil helt sikkert også have fat i den italienske på et tidspunkt.

Jeg foretrækker til gengæld aftershave balsam, da jeg har en tendens til at få tør hud, så når jeg bruger de alkoholbaserede aftershaves, bliver jeg nødt til at slutte af med en fugtighedsgivende creme.


Mvh.
Søren

JEEP

JEEP


11. januar 2010


Hov, jeg glemte jo helt amerikansk Pinaud Clubman - min absolutte farvorit...

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering


Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk