Forum - Aftershave - Cologne mistede farve
Bruger 

Magnus


4. juni 2014

Cologne mistede farve
Nu er det desvære alt for længe siden jeg har været online på siden, men dette blev jeg simpelthen nød til at skrive et opslag om..

Igår skete det meste mærkelige jeg længe har oplevet.
Om morgen da jeg stod og gjorde mig klar til at tage på arbejde, fik jeg øje på min Aftershave og Cologne fra Taylor.. Hvor den ene pludselig havde mistet sin farve. :O
Aftenen før "fejlede" den ikke spor. Der måtte jeg lige kigge en ekstra gang for at se om det nu også kunne være rigtigt.

Jeg går ikke ud fra at den fejler noget, duften er der i hvert fald stadig, synes bare det var meget mærkeligt.

- Magnus

Søren H. Møller


4. juni 2014


Det er sådan, man kan se, at den er løbet på dato  ;o)

Nej, det er bare for sjov.

Det er godt nok underligt.
Min nysgerrighed har fået mig til at undersøge det lidt nærmere, og den indeholder kun ét farvestof, så jeg checkede lige, hvad der kunne være på det.
Ifølge nogle kilder, er farven pH-afhængig, mens andre siger at den er stabil ved alle pH. Jeg fandt et studie der havde målt lys-absorptionen ved pH 2, 3, 5, 7, 9 og 11 og for alle pH lå toppen omkring de 630 nm, hvilket må siges at være stabilt.
Men jeg fandt også at der tilsyneladende er meget stor forskel på renhed, stabilitet og evt. urenheder alt efter producent, hvilket jo ikke er undersøgt i ovennævnte pH-forsøg.
Grunden til min nysgerrighed mht. til pH er, at farvestoffet tilhører gruppen af aminer og de kan ikke bare være ret pH-afhængige, men også ret reaktive med andre stoffer.
Så måske er der kommet en urenhed ned i flasken som farven har reageret med?

Jeg fandt også et shelf-life studie, der nævnte, at den blå farve især var følsom overfor diffust lys. Det kunne fx være, hvis den står op af en reflekterende flade og derved både får direkte og indirekte lys.

Spøjst er det i hvert fald - begge mine har stadig farve, og de er lige blevet flyttet ind bagerst på hylden i reolen :o)

Mvh.
Søren

Magnus


4. juni 2014


Tak for undersøgelsen Søren :)
Jeg tvivler på at der er kommet noget ned i selve flasken, det er nok mere lyset der kan have spillet ind

Brose


5. juni 2014


@Søren du er for vild - der er altså ikke noget der er overladt til tilfældighederne når du først går i gang med at sætte dig ind i detaljerne :-)

@Magnus - Der skal være en første gang for det hele og det har jeg alligevel aldrig set før :-)

Jeg har skrevet sammen med Taylor Of Old Bond Street i London og de har kontaktet en af deres specialister. De spørger til et batchnummer - Det er 3 karakterer stemplet på æsken med sorte bogstaver / tal - formodentlig i bunden hvor den trykte stregkode også fremgår - kan du se denne batchkode?

Mvh
Brose / Proshave

Magnus


6. juni 2014


Søren er bare den vildeste :P

Uha det var heldigt at jeg ikke har haft overskud til at tage alt mit pap med på arbejdet endnu. Så har heldigvis stadig æsken..

Det ligner meget det samme som dit billede. Kan ikke uploade et billede før omkring tirsdag onsdag.

God Pinse,
Magnus

.

Brose


6. juni 2014


Hej Magnus

Du behøver slet ikke at uploade billede - Hvis du bare kan se hvilke tre karakterer det er der står på æsken med sorte bogstaver / tal og skrive dem her, så er det super :-)

Go' pinse!

Mvh
Brose / Proshave

Søren H. Møller


9. juni 2014


Når man nu (generelt) er nørd og med en faglig interesse i kemi så kammer det nogle gange over   ;o)

Men det gør ikke ondt  :oD

Og så er jeg ret interesseret i, hvad svaret bliver fra TOBS.

Mvh.
Søren

Sidst opdateret den 9. juni 2014 kl. 19:43

Magnus


9. juni 2014


Så er jeg hjemvendt fra en lille ferie hjemme på Falster.

Det er godt nok lidt svært at tyde, men det er enten MO9 / M09.

Mvh
Magnus

Magnus


19. juni 2014


Så kom dagen sørme også hvor aftershaven også mistede farven.
Meget mystisk at der er et "delay" da de står samme sted.

Men vi er enige om at de ikke mister "effekten" ikke? Hvis det bare er farven så kan jeg da leve med det. :P

Mvh

Brose


19. juni 2014


Hej Magnus

Det lyder helt skørt - Jeg har fået følgende fra Taylor Of Old Bond Street, som ikke har kunnet konstatere noget uregelmæssigt:

--

The complete degradation of the colour looks strange, even with photodegradation there is usually a  small degree of colour left. Our samples have now been exposed for nearly a week with no change in colour. They cannot give a more detailed explanation but if the sample was sent back to us we will further examine it. Can you get hold of the Aftershave in question so we can run tests on it as we have never come across this?

--

Anyway, vi sender dig fluks et par nye flasker og lægger en returlabel med i kassen.

Hvis du så bare lægger de to, nu gennemsigtige, aftershave og cologne ned i kasse, sætter label på og returnerer pakken til os, så sørger vi for at Taylor Of Old Bond Street får dem, så de kan teste yderligere - det kunne være interessant at høre hvad de siger.

Ha' en go' aften!

Mvh
Brose / Proshave

Magnus


20. juni 2014


Hej Brose,
Tusinde tak for den meget dybtgående søgning undersøgelse.

Ja selvfølgelig, det kan du tro jeg vil.
Og ja det er meget spændende. :O

- Magnus

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering


Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk