Forum - Barberkoste - Brugen af en kost
Bruger 

Henrik Langkjær


29. juni 2009

Brugen af en kost
I et tidligere indlæg, har jeg fortalt, at jeg langt om længe har anskaffet mig en kost.

Men efter nogle ganges brug, er jeg kommet i tvivl om, hvordan jeg skal bruge den. Og om selve knuden - eller hvad klumpen af hår hedder - er for stor/lang.

Kosten har følgende mål:
Bristle Diameter: 62mm
Bristle Length: 55mm
Overall Length: 105 mm
Handle Diameter: 33mm

Skal jeg kun trykke kosten blidt mod huden, eller skal jeg trykke så hårene bliver spredt ud til siden? Skal den cirklende bevægelse være mod eller med hårene? Og hvor meget skum skal der være på ansigtet?

Uhhhh. De skide nybegyndere.... De har så mange spørgsmål :o)

//Henrik

Lars Jensen

Lars Jensen


30. juni 2009

Hvis ikke du spørger.....


.....Bliver du heller ikke klogere!! ;-)

Det er en Large silvertip fra Kent vi taler om, ik?

Hvorfor er du kommet i tvivl om brugen af din kost? - Er du da ikke tilfreds med resultatet?

Det med om den er for stor eller lige tilpas, kan jeg desværre ikke hjælpe dig med da det er en personlig smag fra person til person eller om man bruger den ene teknik frem for den anden. Sæbe eller creme. Laver skum i skål eller direkte på ansigtet. Muligvis jakob har svaret på det!!??
Personligt bygger jeg min skum op direkte på ansigtet.

Hvad angår dine spørgsmål = Det er en mellemting imellem det du selv beskriver, et let tryk der ikke er for voldsomt da det kan ødelægge din kost men heller ikke for let da det så ingen gavn har udover at påføre skum til ansigtet.

Så vidt jeg har erfaret mig mig metoden til at påføre skummet, betyder det ikke noget om du kører i cirkelbevægelser eller om du kører kosten rundt på må og få som det lige passer din motorik.  Bare man har tilpas tryk/pres mod huden til at det exfolierer.
Man kan også lave små "op og ned" bevægelser med kosten. Essensen i det er at der skal skum helt ind til huden så skummet virker der hvor det skal. Samtidig med at du let exfolierer din hud, altså løsner død hud og andet.

Mængden af skum før barbering kan reguleres ved at du laver en slags "malende" bevægelse over det område du skal barbere, og dermed fjerner lidt af det. Jeg kan til gengæld godt forestille mig at du har rigeligt skum på kosten, nu hvor du har en stor kost!!? -- så må du evt fjerne lidt med fingrene, der må nemlig ikke være for meget skum da du så skal påføre ekstra pres med skraberen for at komme i bund til overfladen af huden. Dette er jo FORBUDT, HUSK DET NU- INTET PRES!! ;-)

Læs evt. de udmærkede guides du finder lige her på hjemmesiden oppe i det venstre hjørne!!



Eller tjek Mantic59's videoer ud på Youtube.com.

"Mantic's shave tutor channel" =
http://www.youtube.com/user/mantic5...

"shaving brush basics"  =  
http://www.youtube.com/watch?v=bEX7...&feature=channel

"How to build and apply traditinal shaving lather" =
http://www.youtube.com/user/mantic5...

Mvh Lars

PS : Vi andre havde også mange spørgsmål ;-))

Søren H. Møller


30. juni 2009

Jeg smider også lige et par stykker...
Jeg har også kigget lidt på Mantic59's videoer, men jeg synes, han har ret meget skum på, eller er jeg bare en nærig vestjyde?

Han får dog godt nok en dejlig cremet skum, det arbejder jeg stadig på.

Betyder det noget for mængden af skum, om man bruger pre-shave produkter eller ej?


Mvh. Søren
(1 uge med DE)

Grenberg


30. juni 2009


kan kun gentagte Lars, tjek Mantic's videoer på youtube.

Jeg gør det med min Edwin Jagger Large at når skummet er pisket op efter Proshave's guide så kommer jeg vand i hovedet og så kører Jeg børsten rundt i cirkler ikke noget med at presse hårdt, lader bare kosten gøre arbejdet, men gør det så i et minuts tid til halvandet ca

De første to pas er der massere af skum men de efterfølgende knap så meget men det gør heller ikke noget da de værste hår er væk der.

Med en fingerspids chrem er der vel til ca 4 pas i min børste.

Om børsten er medium eller large er vel et temperament spørgsmål, har prøvet begge dele og er godt tilfreds med min large nu bortset fra at Jeg skulle have en størrere skål.

God fornøjelse

Lars Jensen

Lars Jensen


1. juli 2009

Søren, ja du er sgu nok bare en nærig vestjyde... :-)

Bruger man proraso sæber/cremer rækker de rimeligt langt,
oven i hatten er de jo også billige!!

Preshave creme har ingen indvirkning på mængden af skum. Jeg bruger Proraso preshave, og jeg fandt ud af, på den hårde måde, at jeg skulle skylle cremen HELT af før jeg fortsatte med at påføre skum til ansigtet. Jeg oplevede "smertefulde" barberinger og en skraber der ikke helt gled som den plejede ind over min hud.

Mvh Lars

Søren H. Møller


6. juli 2009

Så faldt ti-øren

Efter endnu et kig på Mantic59's videoer samt Proshaves guide har jeg endelig fundet ud af hvordan.

Jeg lader børsten som Prohave anbefaler; indtil hårene på børsten "klumper" - Mantic59's 3 sekunder er lige lidt nok for mig.
Jeg har dernæst været for utålmodig, når jeg rørte sæben op og brugt for lidt vand, hvilket gik op for mig efter at have set et par af Mantic59's videoer; én hvor han viser forskellige måder at røre skum på, og én hvor han bliver ved med at tilsætte vand, indtil det er for meget.

Nu er min skum lige så cremet, og fornøjelsesværdien ved barberingen har fået endnu et par hak opad  :o)

Mvh. Søren

Lars Jensen

Lars Jensen


7. juli 2009

Tillykke med successen!! :-)


Mvh Lars

John Kreiner

John Kreiner


30. januar 2010

Et lille tip fra London

Det er ganske vist en tråd af lidt ældre dato, men jeg fik et tip på min nylige tur til London, som jeg gerne vil give videre.

Hos Geo F. Trumper i Curzon Street havde jeg en snak om netop indsæbning med en barber, Gary Stevens, der havde 44 år på bagen i branchen.

Han sagde, ar når man havde brugt kosten grundigt med cirkulære bevægelser, og skægget havde "rejst sig", skulle man lægge kosten fra sig og gentage de cirkulære bevægelser hele vejen rundt, men denne gang med fingerspidserne og med et rimeligt pres.

Det ville sikre, at skummet kom helt ned i hårsækkene og blødgjorde skægget yderligere.

Han sagde dog også, at denne proces ville trykke skægget lidt bed igen, så til sidst skulle man køre endnu en grundig runde med kosten i de små cirkulære bevægelser.

Jeg har nu praktiseret denne tre-trins-indsæbning i en uges tid, og det er min klare fornemmelse, at han har ret.

Jeg skal måske lige indskyde, at jeg kun bruger denne metode ved første pas.

vh
john k-

Grenberg


30. januar 2010


Hej John

Spændende tips fra en mester Du har fået der. men lige et spørgsmål, flere anbefaler at man efter man har smurt skummen ind i cirkler, lige laver nogle pensel strøg for at glatte ud, får det ikke hårene til at lægge sig ned ?

Mvh

Grenberg

John Kreiner

John Kreiner


30. januar 2010

Hej Grenberg

Her bliver jeg dig svar skyldig, for det har jeg aldrig hørt.

Men de cirkulære bevægelser lyder fornuftige i mine øren, fordi det jo sikrer, at kostens hår kommer ind til stubbene fra alle sider, og derved "rejser børsterne", så det er klar til det skarpe blad...  ;o)

vh
john k-

Jacob Brøchner


31. januar 2010


Hej John

Jeg har lige barberet mig efter metoden du beskriver med et fremragende resultat til følge. Tak for tippet! Bravo! :-)

VH/Jacob

John Kreiner

John Kreiner


31. januar 2010

Hej Jacob...

Det glæder mig, at du har gjort den samme erfaring, som jeg har.

Og når man tænker sig grundigt, om så er det jo næsten logik, det han fortæller, så lad os endelig få gavn af det.

vh
john k-

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk