Forum - Spørgsmål og svar - Begynder Fejl aka razor burn!
Bruger 

Henrik Palshøj


10. juni 2011

Begynder Fejl aka razor burn!
Hej alle i shavere ude i landet.

Just for nyligt skiftet jeg til regulær DE shaving dagligt, fra lejligheds el shaver og når det skulle være hot Gilette marc hvad jeg havde blade til!

Jeg oplever jeg under hagen irritation og knupper, jeg tilskriver det begynderfejl, selv om jeg syntes jeg gør alt for at der konstant er sæbe mellem blad og hud.

Jeg køre 3 pas, plus evt et rep pas ! Først ovenfra og ned, så fra hagen og bagud, sidst nedefra og op.

Er der noget jeg kan gøre for at minimere dette lille problem? Som sagt er det kun under hage primært højre side!

Hilsen Henrik

Thomas Frost Jensen

Thomas Frost Jensen


10. juni 2011

Lært af erfaring
Huden har brug for tilvænning, når du bruger en DE skraber. Du har ikke skrevet om du bruger Pre-shave oil af nogen art, det er meget vigtig at bruge noget der holder huden fugtig og smidig samtidig med at bladet glider nemt over huden. Det er ligeledes vigtig når man som os bruger en  DE Safety razor mere faktisk end med en "Gillette mach monster" at bruge en god after shave balm eller fugtighedscrem. Håber du kan bruge dette råd til noget.
MVH Thomas

Grenberg


10. juni 2011


Hej Henrik

Øvelse gør mester, tinger tager tid sådan er det bare men uge for uge vil du kunne mærke og se forskel.

Nu skriver du ikke hvad udstyr og sæbe osv du bruger, men med en god sæbe/crem og en god aftershave så kommer man langt, forberedelse er vejen frem.

Er dog ikke helt enig i det med pre'shave, bruger det sjældent uden de store problemmer men da jeg brugte flerklinge skaber så var det et must men i dag er det kun for hyggens skyld hvor i sær Proraso med menthol giver et fedt kick.

Vi tager lige en hurtig guide:

1: Læg kosten i blød i vamt vand og sæben ligeså

2; gå i varmt bad eller nøjes med renst af ansigt i fesk en god ansigtsvask

3: Brug evt en preshave

4: Brug kosten og pisk sæben eller crem op i henhold til Proshave's guides.

5: Barberingen, pas på med at køre imod hårene,

6:Skyl ansigtet rent i lunkent vand og bagefter på med iskold vand som lukker porrene

7:Dup ansiget tørt med et rent håndklæde, ikke noget med at tværre det rundt i ansigtet.

8: på med aftershaven og lad den tørre og så evt en god dag/nat crem

9: det vigtigste husk at se dig i spejlet og sig Proshave halleluja, virker hvergang

Og wupti en perfekt barbering.

Mvh

Grenberg

John Kreiner

John Kreiner


11. juni 2011

Hej Henrik...

Bortset fra Grenbergs skepsis og delvise afvisning af pre shave oil, så kan jeg tilslutte mig det, der er skrevet hidtil. Jeg bruger pre shave oil før hver barbering - og nyder det.

Men jeg synes også, at du skal være opmærksom på, at mens man sagtens kan presse en flerklingeskraber mod huden under barberingen, så skal en DE-skraber føres uden det mindste pres mod huden.

Det kan godt være, at du skal vente til din hud er mere tilvænnet med at tage et pas imod skæggets groretning, og først efterhånden gøre dette - og husk, at det skal være uden tryk mod huden.

Den kolde skyldning ikke alene lukker porerne, men - efter min mening - den får også huden til at slappe af, så eventuel razor burn ikke mærkes.

Hvis disse mange råd ikke er nok, kan jeg anbefale, at du investerer i en alun blok, som du formentlig kun behøver at bruge i den tid, det tager at tilvænne huden. Den har en absolut lindrende effekt.

Endelig kan jeg tilslutte mig brugen af en god after shave, hvor jeg personligt sværger til en after shave balm, hvor der er mange gode på markedet.

vh
john k-

Henrik Palshøj


11. juni 2011


Tusind tak for svarene, tror bare jeg har startet lidt for hårdt ud (3 pas imod håret)!

Jeg bruger Proraso grønne pre Shave og Mitchell's wool fat og sommetider proraso's shaving cream!

Slutter af ned Proraso after Shave balsam og så en datiden.

Men tro jeg vil vente lidt med tredie mod hårene pas.

God weekend

Hilsen Henrik

Grenberg


11. juni 2011


Henrik som du kan se er der mange delte meninger om pre-shave men det gode ved barbering er jo at man finder lige netop det set up der passer til ens hud og temperament.

Johns råd med alu blokken er ikke helt skævt, bruger den sjældent selv men får jeg en rift er jeg lykkelig at have den ved hånden den er effektiv.

Aftershave balsam er alletiders hvis man har sart hud, pas på med alkohol baserede aftershaves de kan godt udtøre huden så vent med dem til du har fået kørt barberingen mere ind og og huden bliver mere modstandsdygtig. Elsker bare en god gang sprit på efter en barbering men det tog også ange mange måneder før huden var klar, til gengæld er det en udsøgt fornøjelse hver gang at bruge  Proraso balsamen, den både dufter godt og virker godt

Mvh

Grenberg

John Kreiner

John Kreiner


11. juni 2011

Enig med Grenberg...

Der er ikke ret meget, der er så godt som en gang sprit efter en barbering.

Personligt foretrækker jeg dog, at den har været igennem et skotsk destilleri først... og så indvortes    ;o)

vh
john k-

Grenberg


13. juni 2011


John

SIdder og tænker på det med pre-shave, bruger jo en ansigts vask hverdag mon den kan gøre at pre-shave ikke er nødvendigt for mig ?

Mvh

Grenberg

John Kreiner

John Kreiner


13. juni 2011

Grenberg...

Det er vist det, man kalder "et godt spørgsmål", så du får bare et lidt vattet, men ikke desto mindre velment svar.

Hvis du synes, at dine barberinger er gode på den måde, så er svaret et fuldtonet, JA, så behøver du ikke at bruge pre shave oil (eller creme)!

Personligt er jeg ikke en gang sikker på, at jeg har nødig at bruge pre shave oil før hver barbering, men da jeg heldigvis er lidt af et luksusdyr (nogle vil kalde det flottenheimer), så gør jeg det.

Jeg skal måske nævne, at jeg selv er meget omhyggelig med min ansigtsvask, når jeg bader før en barbering.

Jeg kan lide duften af min pre shave oil, og den fornemmelse af smidig ansigtshud, jeg har efter brugen. Og jeg har da heller ingen indikationer af, at det skulle forringe mine barneringer.

En blødgøring af skægstubbene og en smidigere hud skader jo næppe.

De fleste anbefaler, at man bruger pre shave oil en gang imellem, men når det nu føles så godt, er det så ikke i orden, at en ældre herre forkæler sig selv en smule - også på dette punkt..?

vh
john k-

Grenberg


14. juni 2011


Hej igen John

Lige for at bore lidt mere i det pre-shave hvad bruger du selv bliver jo nødt til at give mig i kast med det, har dog dårlige erfaringer med den fra Anthonny den fik jeg intet ud af og Proraso's kender jeg jo ganske ok.

Mvh

Grenberg

Søren H. Møller


14. juni 2011


Jeg kender i hvert fald ét produkt som John er vild med;
T&H's Ultimate Comfort Pre-Shave Oil - og jeg kan kun tilslutte mig duften, den er næsten uimodståelig.

Til gengæld har jeg aldrig rigtig følt, at jeg har fået noget ud af pre-shave produkterne, som en god forberedelse ikke også kan klare.
Jeg bruger dog af og til Proraso's cremer for lige at få menthol kicket, eller i forbindelse med Fitjars sæbe, hvor den beskytter min hud mod irritation, som ellers opstår, når jeg bruger sæben direkte.

og til Henrik;
Ethvert pres under barberingen er bandlyst - basta!  :o)
Når det så er sagt, så kan du få en ganske tæt barbering uden at barbere dig mod hårene.
Hvis du laver 2 pas på tværs af gro-retningen men hver sin vej, så får du næsten samme resultat uden at være lige så hård ved huden som med et pas mod gro-retningen.


Mvh.
Søren

John Kreiner

John Kreiner


14. juni 2011

Hej igen, Grenberg...

Søren har luret mig, og han har fuldstændig ret, min favorit pre shave oil er Truefitt & Hill's Ultimate Comfort Pre-Shave Oil .

Men jeg bruger skal også andet ind imellem. Den hvide Proraso synes jeg er rigtig frisk, og jeg har et par forskellige Taylor of Old Bond Street pre shave gels, som jeg også bruger ind imellem.

Men uanset hvad, så falder jeg tilbage til T&H's Ultimate Comfort Pre-Shave Oil, hver eneste gang.

Jeg ville ikke være helt ærlig, hvis jeg stablede mig op og påstod, at barberingerne var nemmere eller bedre, fordi jeg bruger pre shave oil. Men jeg nyder dem vist en lille smule mere.

Og trods de andres gode egenskaber (som jeg også nyder), så er der nu ikke noget, der kan fornøje mig som citrus-duften fra T&H's Ultimate Comfort Pre-Shave Oil.

vh
john k-

John Kreiner

John Kreiner


15. juni 2011

Hej igen-igen, Grenberg...

Indtil igår betragtede jeg mig selv som en ældre herre, men fra og med i dag må jeg da vist til at se i øjnene, at jeg er ved at blive gammel...

I striben af pre shaves, jeg omtalte som dem, jeg bruger, glemte jeg, at jeg faktisk også bruger Geo F Trumper's Sandalwood Skin Food med jævne mellemrum.

Begyndende hvad...?

vh
john k-

Sidst opdateret den 15. juni 2011 kl. 07:31

Grenberg


16. juni 2011


Har i dag surfet lidt efter T&H produkterne, kan se at de er kommet med en ny serie No.10 som er lidt billigere end de andre, der er også en ny pre-shave olie i mellen

Skal vist snart have bestilt de to pre-shave olier og den sandelwood cream

Mvh

Grenberg

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk