Forum - Skrabere og barberblade - Begrebet "benchmark"
Bruger 

Carsten


7. marts 2011

Begrebet "benchmark"
Det kan undre mig når jeg læser at Merkur-bladet er benchmark inden for DE-shaving.

Det passer slet ikke til mig, jeg kan bruge bladet en gang - 3 pas - så er det færdigt, jeg vil selv mene at jeg har gennemsnitligt skæg. Bruger jeg det mere end en gang kan jeg mærke denne følelse som er meget ru og slet ikke glidende, som medfører skægpest.

Derby, hvor jeg synes man rigtig meget for pengene, kan jeg bruge 2-3 gange og sidst men ikke mindst det superskarpe men dejlige Feather som jeg kan bruge 3-4 gange.

Har også prøvet Wilkinson, som jeg vil lægge mellem Derby og Feather. kvalitetsmæssigt, men da det er dyrere en Derby, vil jeg ud fra en pris/ydelsesvurdering lægge det lige under Derby.

At Merkur-bladet skulle kunne optræde som en standard, hvor jeg mener udtrykket skal være positivt ladet, er noget overraskende for mig.

Men lad mig høre jeres mening og foretrukne blade samt holdbarhed.

På forhånd tak.

John Kreiner

John Kreiner


7. marts 2011

Er stoppet med Merkur

Det er meget længe siden, jeg har brugt et Merkur-blad, for jeg synes ganske enkelt ikke, at de er ret gode.

Jeg mener nu nok, at jeg kunne bruge dem mere end én gang. Nu "findes" de overhovedet ikke i min verden længere, selv om jeg nok har en enkelt pakke liggende.

Jeg bør måske lige nævne, at mine barberinger altid er i tre pas (WTG, XTG og ATG).

De nævnte erfaringer med Derby og Feather kan jeg fuldt ud tilslutte mig, selv om jeg dog mener, at jeg altid har tre barberinger i et Derby-blad.

Wilkinson, Personna, Astra og Iridium er også blade jeg har gode erfaringer med, og som slår Merkur med flere længder.

Mit foretrukne blad i øjeblikket - ja, faktisk gennem forholdvis lang tid - er gul Gillette 7 o'clock, som jeg har i hvert fald på linje med Feather, og aldrig færre end fire barberinger i.

I en snæver vending kan en femte også gå an, men jeg plejer at sætte grænsen ved fire.

Og Merkur som en standard, den kan jeg slet ikke følge.

vh
john k-

Søren H. Møller


8. marts 2011

YMMV - som man siger over dammen :o)

Jeg har haft stort set samme mening om Merkur, men har ændret min mening lidt, efter at der var et blad med min Merkur HD, og det har jeg brugt.
Det var ikke så "slemt" som jeg kunne huske, men på den anden side, så er min teknik også blevet bedre, siden jeg startede.

Men som d'herrer er inde på, medregnes prisen, så kan Merkur ikke være med.
Jeg kan godt lide Derby som på en eller anden måde er mere eftergivende, hvis man fx. lige taber koncentrationen et kort sekund.
Feather er kompromisløs på det punkt, til gengæld så vil jeg mene, at netop dette blad bør betegnes som den benchmark, de andre skal måles efter - når det kommer til skarphed.

Men der er mange blade, som jeg synes ligger i nogenlunde samme område, og så er det i sidste ende et spørgsmål om den personlige præference.

Jeg kan godt lide; Derby, Feather, Perma-Sharp, Gillette Platinum (dog høj pris), Gillette 7 o'clock SharpEdge, Shark, Personna Platinum og Bluebird.

Jeg har en pakke Gillette 7 o'clock SuperStainless, som jeg ikke har fået prøvet endnu, og så er der Merkur og Lord Super Stainless, som er de to blade, som jeg bevidst fravælger.

Men mine to favoritter, som jeg vender tilbage til hver gang, er Derby og Feather.


Mvh.
Søren

Morten K

Morten K


15. marts 2011

Enig
Jeg er heller ikke den store tilhænger af Merkur bladene efter jeg har fået bedre teknik. Men da jeg havde købt en god mængde bruger jeg dem stadig, er på sidste pakke nu :-)

Derby syntes jeg faktisk heller ikke var super gode da jeg prøvede dem, men Feather er i en liga for sig selv efter min mening.

Jeg har dog kun prøvet disse tre og ikke ville kaste mig ud i en blade-prøve-pakke som man kan købe nogle steder. Hvorfor gå igennem alle de dårlige blade, når Feather opfylder mit behov?

Dog bruger jeg bladene flere gange end I skriver her. Jeg bruger bladene 4-5 gange pr. side! Dermed har jeg til over 1 uges barbering i ét blad, og jeg syntes godt merkur kan holde til det....

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk