Forum - Barberkoste - Barberkost + Pre-shave olie = ???
Bruger 

Søren H. Møller


28. januar 2011

Barberkost + Pre-shave olie = ???
Foranlediget af at emnet dukkede op i en anden tråd, så vil jeg hermed belemre den omgivende verden med min mening.

Mange har den opfattelse/mening, at det er skadeligt for hårene i en barberkost, hvis de bliver udsat for pre-shave olie.
Der er flere trin i barberingsprocessen, der gør, at jeg stiller mig tvivlende overfor den påstand.


1) Jeg vil tro, at de fleste vil være enig med mig i, at det er en generel accepteret opfattelse, at olie og vand ikke kan blandes.
De fleste starter med at mætte hårene i barberkosten med vand, og hermed gør man praktisk taget hårene olie-afvisende. Hvis olien skal trænge ind i hårene, vil det kræve at vandet fordamper først, og at olien ikke løber af hårene i mellemtiden.

2) Efter mætningen af hårene, påfører man hårene sæbe, som man skummer op, så skummet fylder barberkosten, og derved dækker hårene.
Jeg vil tro, at de fleste også vil være enige med mig i, at et ganske udmærket middel til at fjerne olie er; sæbe.
Jeg har meget svært ved at se, hvordan (et tyndt lag) olie kan formå at fjerne et kraftigt overskud af sæbe og trænge ind i hårene.
Man kan jo lave et lille forsøg; dryp en dråbe olie (fx. olivenolie) i håndfladen og masser den ud, så den dækker hele håndfladen. Tag herefter en barbersæbe/creme og vask hånden, og se så efter om ikke olien bliver fjernet.

At det alleryderste af spidserne skulle kunne blive dækket af olie, ser jeg heller ikke ske. Børsten har tilstrækkeligt sæbe til at opløse den absolut minimale mængde olie, der evt. måtte være på spidserne, når den skylles efter brug.

3) En del sæber indeholder olie (eller andet fedtstof), der er tilsat for fx. at blødgøre huden eller som duftstof.
Disse olier har da en større mulighed for at "ødelægge" hårene i barberkosten, da de så at sige er indarbejdet i sæben/cremen, men det bliver sjovt nok aldrig nævnt som skadeligt for barberkosten, og hvis disse olier ikke er skadelige, hvordan kan pre-shave olien så være det?


Nej, jeg tror simpelthen ikke på at en pre-shave olie kan ødelægge hårene i en barberkost ved helt normal brug - så er der alligevel en større chance for, at jeg tror på Julemanden  :o)


Mvh.
Søren

Grenberg


29. januar 2011


Hej Søren

Super som du har set på et af spørgsmålene herinde, dejlig analyse du har gjort dig og meget brugbar.

Vil bruge pre-shave olie uden dårlig samvittighed igen.

Mvh

Grenberg

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk