Forum - Barbercremer og -sæber - Barbercremer vs. sæbe?
Bruger 

Magnus


11. februar 2014

Barbercremer vs. sæbe?
Hejsa.
Jeg er idag ikke længere en "Gillette slave" og blevet den HELDIGE ejer af en Merkur 34C Gold.
Første barbering skulle ikke vente lang tid, og forskellen er jo som nat og dag.
Normalt har jeg ekstremt sart hud, og er altid blevet meget rød på halsen/kinderne efter en Gillette barbering, men dette fandt slet ikke sted idag.

Hvilken fornøjelse det lige pludselig er blevet at barbere sig. Dog, som forventet skal den nye teknik lige på plads, jeg slap ikke uden er par rifter på halsen.


Nuvel, jeg bestilte sammen med min nye DE razor Proraso barberskum, (og som der bliver skrevet så er det en lækker skum at bruge uden tvivl). Mens jeg ventede på pakken weekenden over, har jeg  tænkt en del over hvad forskellen på en barbercreme er kontra en barbersæbe. egentlig er. Jeg har prøvet at google lidt, kigge på youtube. Men uden faktisk at få svar på mit spørgsmål.
Uden at vide hvorfor tiltaler en barberskum mig egentlig mest, men ville gerne høre lidt mere omkring forskellen på de to, og eventuelt hvis nogle har forslag til en god creme/sæbe. (Det er jo en jungle)

Glæder mig til at bruge mere tid i forummet og bliver meget klogere på denne nye "hobby".

Mvh Magnus

Søren H. Møller


11. februar 2014


Hej Magnus,

Velkommen til denne herlige verden  :o)

Der er groft sagt ingen forskel på cremer og sæber - og så alligevel.
En barbercreme er på en måde en blød til meget blød barbersæbe.

Fordelen ved en creme er at man hurtig får loadet barberkosten og også hurtigt skummet op.
Er cremen meget blød, kan den proppes i en tube, som er nem at håndtere og ellers i en skål/bøtte.
Der er også en fordel for producenten, da en creme også kan fremstilles ret hurtigt, især de moderne cremer, da der ofte er brugt diverse emulgatorer/overfladeaktive stoffer som er nemme at håndtere.
Fra start til slut er det oftest nemmere og billigere at producere en creme.

En barbersæbe kræver mere håndtering (både for producent og bruger). Sæben skal måske blødes op i et par minutter inden man kan loade barberkosten og skumme op.
En hård sæbe er drøjere i brug, og gram for gram rækker den længere end en creme.

Personligt synes jeg, at en sæbe giver en bedre barbering end en creme - men det er en generel antagelse, for der findes selvfølgelig både gode og dårlige cremer og sæber.

En hurtig ransagelse af hukommelsen giver mig følgende gode cremer og sæber (og jeg har helt sikkert glemt nogle):

Cremer; Taylor of Old Bond Street, Truefitt&Hill, Ingram, Valobra, Cella, Castle Forbes, Nivea og Erasmic.

Sæber; Arko, Lea, La Toja, Palmolive, Tabac, Proraso, Speick, Culmak, Mitchell's Wool Fat (kan dog være lidt tricky at skumme op), D.R. Harris, Queen Charlotte Soaps og Nanny's Silly soaps.

De to sidste producenter er mine absolutte favoritter; rigtig gode egenskaber og fantastiske dufte.


Har du det bedst med skum, så hold dig bare til det, man behøver ikke at bruge creme/sæbe for at få en god barbering. Det vigtige er, at man benytter et produkt, der giver en god beskyttelse og et godt glid.

Mvh.
Søren

Brose


11. februar 2014


Hej Magnus

Velkommen til Proshave!

Super fedt at høre om din gode oplevelse med skiftet til Double Edge Skraber - det glæder mig rigtig meget at høre at du er tilfreds!

Hold os endlig opdateret på din eksperimenteren og skulle du få lyst til at uploade et par billeder i tråden Dagens Barbering er du også meget velkommen til det.

Ha' en go' aften!

Mvh
Brose / Proshave

Magnus


12. februar 2014


Jeg takker mange gange for den gode velkomst og de gode tips til Søren.
Jeg har allerede luret lidt rundt, og fundet mig et par produkter der kunne have interesse. :)

Mvh.

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk