Forum - Skrabere og barberblade - Barberblade
Bruger 

Bjarne Møller


11. maj 2009

Barberblade
Feather i  fht. Merkur:  Holder de længere og er sandsynligheden større for efterfølgende at ligne et selvmordsforsøg?

                          Venliig hilsen

                               Bjarne

Brose


12. maj 2009


Hej Bjarne,

Velkommen til vores forum!

Både Merkur og Feather laver rigtig gode og skarpe barberblade. Merkur's blade er kendt som et rigtig godt standardblad og bliver ofte anvendt som sammenligningsgrundlag når man taler blade. Feathers er kendt som et af de skrapeste blade på markedet - nogen brugere oplever dem måske næsten som for skarpe :-)

Det er lidt svært at svare på hvad der virker bedste for den enkelte, da der er så stor forskel på hud og skæg.

Det bedste man kan gøre, når man skal finde ud af hvilket blad der passer bedst til en selv, er reelt at starte med en pakke af hver og teste godt og grundigt hvad der giver dig den bedste barbering.

På samme måde er det svært at sige noget om hvorvidt de holder længere eller ej da det også kommer an på din skægvækst / skægtype. Brug den ene side af bladet 3-4 gange og herefter den anden side. Det vigtigste er at du skifter bladet når det begynder at blive sløvt!

Hvis bare du tager den med ro, så burde du ikke komme til at ligne et selvmordsforsøg ;-)

På Badger & Blade er der en masse brugere der har anmeldt både Merkur og Feather - Prøv evt. at se hvad andre brugere mener om de to:

Merkur:
http://badgerandblade.com/vb/showth...

Feather:
http://badgerandblade.com/vb/showth...

Vi introducerer desuden i løbet af de næste par uger et helt nyt blad i sortimentet, ligesom vi kommer med det par andre tiltag på blad-siden. Mere herom senere :-)

Mvh,
Brose

Lars Jensen

Lars Jensen


12. maj 2009

Prøv dig frem!!
Hej Bjarne.
Jeg har ikke selv prøvet Feather, jeg tør simpelthen ikke.!! Det er KONGEN over alle barbeblade. Men det er også det blad jeg glæder mig allermest til at prøve.
Jeg er i gang med at oparbejde min teknik, stil og fremgangsmåde, henimod Feather bladet. Jeg skal prøve det en dag det er helt sikkert!!
Jeg har været velsignet med vådbarbering siden nytårsaften og er i gang med mit 4 forskellige barberblad.
Jeg syntes at Merkur's eget var for sløvt, jeg blev efterladt med MEGET rød og ireteret overlæbe. Jeg kunne ikke skrabe imod hårene. Det bliver jeg nødt til da min skægvælst er meget sort. Men merkur er et godt starterblad der IKKE straffer dig hvis teknikken ikke er helt på plads!!
Så prøvede jeg dem de kalder ISRAEL personna og jeg prøvede RED personna. ISRAEL var for svingene i kvaliteten, nogle var gode andre var SUPER dårlige. Red var rimelige gode. Jeg troede faktisk at jeg havde fundet mit favorit blad. (Jeg har nogle liggende du kan "få").
Det var lige indtil jeg læste en meget grundig gennemgang af barberblade på en udenlandsk hjemmeside, ( kan ikke huske hvilken pt ), De tog simpelthen super forstørrede billeder af bladets "æg", tror jeg nok det hedder? Altså den skarpe del af bladet ;-)
Derby Extra bladet blev beskrevet som meget eftergivende og utroligt skarpt. Det var det næst skarpeste blad efter Kongen Feather! Det er mit favorit blad pt. Jeg får rigtig gode barberinger med Derby extra.  
men det er MEGET forskelligt hvilket blad folk de foretrækker frem for andre folk. Der er så mange forskellige måder og vinkler de blade bliver slibet/honet på og hvilken coating de har. Så lige præcis hvad der passer bedste til dig er UTROLIGT svært at svare på. Man skal prøve sig frem. Men det er jo også det der er det fede/lækre ved denne her hobby/barbering... Man SKAL give sig god tid til det hele. Selvforkælelse.

Du kan evt skrive til mig privat forskeren@gmail.com omkring de RED personnas og navnet på den udenlandske side der tager billeder af bladene. Hjemmesiden minder meget om badgerandblade.

Jeg håber at du kunne bruge svaret til noget, når først jeg kommer igang med at blabrer omkring vådbarbering er jeg ikke til at stoppe igen, jeg er proshave evigt taknemmelig for at jeg kom igang med vådbarbering.

Shout out til JEEP, HEJ ven!! ;-)

Mvh Lars Jensen

Andreas


12. maj 2009

Feathers er de bedste
Hej Bjarne og I andre,

Jeg har barberet mig med Feather-barberblade i et par år nu. Før jeg begyndte på Feather, brugte jeg Merkurs blade.

Jeg havde hørt det samme som andre: At Feather-bladene var rasende skarpe og nærmest dødbringende farlige. Og de ER skarpe, og bestemt skarpere end Merkurs blade, men de gør jo ikke noget, du ikke beder dem om. Du fører kniven, så hvis du er nogenlunde erfaren og tager den med ro, sker der ikke noget.

Du skal selvfølgelig ikke stå og tænke på alt muligt andet, når du barberer dig med meget skarpe barberblade som Featers. Men hvis du gør det, så kommer du galt afsted selv med Merkurs.

Det er lidt som i et køkken. Hvis du er vandt til at snitte grøntsager, så kan du sandsynligvis ikke fordrage en sløv kniv. Resultatet bliver dårligere, og det er mere besværligt. Men hvis du ikke er vandt til at håndtere en kniv, vil du måske hellere bruge noget, som er knap så skarpt. Så føler du dig mere sikker, og hvis kniven skulle smutte, sker der måske ikke noget. Men prisen betaler du et andet sted: dine grøntsager bliver ikke så fine, som de kunne være blevet.

Jeg kan godt lide skarpe kniv og barberblade. Og når jeg skærer mig (i fingeren eller på hagen), er det altid, fordi jeg er uopmærksom. Og det kan jeg jo ikke bebrejde hverken kniv eller barberblad for.

Mht. holdbarhed kan du muligvis bruge Feathers blade lidt længere end Merkurs. Da Feathers blade er skarpere i udgangspunktet, vil de kunne barbere lidt mere inden de når ubrugelighedsgrænsen ifht Merkurs blade. Men når først man har vendet sig til skarpheden ved Feathers blade, bliver man kræsen. Jeg skifter personligt mit blad ret ofte. Bliver det det mindste sløvt, tager jeg et nyt. Herre gud, de koster fem kroner. Ikke som et Giletteblad til 40 kr.

Alt i alt: hvis du er ny og lige skal lære teknikken, er Merkur et fint valg. Men efter en måneds tid er du sandsynligvis sikker nok til at du kan gå over til Feather. Og så vender du garanteret ikke tilbage til Merkur igen.

Vh

Andreas

Brose


12. maj 2009


Hehe - genial sammenligning med køkkenet og grønsagerne :-)

- Velkommen til Andreas!

Mvh,
Brose

JEEP

JEEP


13. maj 2009


I sidste ende handler det om at finde det blad som passer til dig, dit skæg, din hud og din teknik. Der er engen anden vej end at prøve sig frem.

Jeg har prøvet et væld af blade. Jeg kan godt lide Merkur, men foretrækker Derby Extra, et sammenligneligt blad som er en smule skarpere. jeg har prøvet Feather; det er da rignok skarpt, men så længe man har sin teknik i orden, så er det ikke et blad man skal frygte. Har man følsom hud og stridt skæg er Feather et faktastisk blad. Personligt overvejer jeg stærkt om jeg skal fortsætte med Derby eller gå over til Feather.


Mvh.

Jakob

Lars Jensen

Lars Jensen


13. maj 2009

1+ til Andreas!!

Bjarne Møller


13. maj 2009


Tak til jer alle for jeres indhøstede erfaringer og tydeligvis - no way around it -  jeg må prøve mig frem. Vi har alle forskellige behov i fht. hud, teknik og skæg.

Efter tålmodig og vedholdende oplæring med Merkur blade og jeres anbefalinger, har jeg fattet mod til at udfordre "kongen" over dem alle -  jeg må altså prøve de der japanske samaraj blade. Om læretiden evt. skal forlænges med en pakke Derby Extra må så vise sig.

                         Venlig hilsen

                             Bjarne

JEEP

JEEP


13. maj 2009


Feather blade er slet ikke så uhyggelige som folk gør dem til. Man kan skære sig på alle barberblade hvis ens teknik ikke er i orden eller hvis man står og sover.


Mvh.

Jakob

TP

TP


13. maj 2009

Att. Bjarne
Jeg skal forbi lageret idag og kan se du har bestilt barberblade. Jeg får dem lige til at smide et par Derby Extra blade i også. Det er mit personlige yndlingsmærke/yndlingsblad, og mon ikke snart der kommer en dansk distributør? (og gad vide hvem det bliver?:-)

Mvh,
Thomas, Proshave

Bjarne Møller


13. maj 2009


Tak Thomas, det var venligt af dig. Da har jeg et alternativ, hvis Feather skulle vise sig at være for vanskelige at bruge. Og tak Jacob - jeg har dog også tillid til at det nok skal lykkes med god tid og opmærksomhed.

               Mvh. Bjarne

Grenberg


6. juni 2009


Lige et hurtigt spørgsmål, kan bladene bruges på begge sider sådan at efter en 2-3 gange så man vender det om eller skal det bare bruges det bladet kan og så ud ?

JEEP

JEEP


6. juni 2009


Normalt vil du opleve at få 3-5 gode barberinger ud af et blad.
Det ændrer ikke på noget at vende bladet, når det er slidt op er det slidt op.


Mvh.

Jakob

Lars Jensen

Lars Jensen


10. juni 2009

Jeg ville endda gå så langt som at fraråde det...

Barberblade er så "tynde" og ultra skarpe at der bliver faktisk lavet en grat, (jeg tror faktisk at det også hedder "skæg"),  på bagsiden af bladet.
Der er STOR forskel på et nyt blad og et der er brugt 2-5 gange, hvis man kigger på det under mikroskob. Når bladet er blevet brugt nogle gange, ligner det LOR...., igen under et mikroskob altså!!

Bladene er jo alligevel så dejligt billige!! ;-)   Skift dem istedet for at vende dem!! ;-)


Mvh Lars  

Henrik Langkjær


23. juni 2009

Nedjustering af skraberen
Nu har jeg også anskaffet mig nogle Feather blade. Det kan godt være, at de er skarpe. Men jeg har en ret sart hud - specielt omkring halsregionen - så de skulle prøves.

Men nu hvor de er det skarpere end Merkurs egne blade, skal jeg så nedjustere aggressiviteten på min skraber, eller kan jeg beholde samme indstilling

//Henrik

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk