Forum - Barberkoste - Anmeldelse Simpsons Colonel X2L
Bruger 

Henrik Palshøj


19. januar 2012

Anmeldelse Simpsons Colonel X2L
I forbindelse med den netop overstået jul, fik jeg, som vanen tro når man kommer op i årene, blot en kuvert med sedler, frem for en af de ting der stod på den meget specificeret liste jeg nøjsomt havde udfyldt, med ordene “Ja du har sådan nogle besværlige ønsker (aka det kan ikke købes i kop og kande)) nå men nu skal det hele ikke handle om de ting. Jeg besluttet mig til at købe en dedikeret hårdsæbe kost. Indtil nu har jeg sværget til bløde lækre silvertip koste, som Shavemac, Kent og Mühle (den sidste er en kende for blød). Men valget faldt efter noget læsning på B&B på en Simpsons Colonel X2L. Prisen var 43,90 GBP plus forsendelse endte den på 53,40 GBP. Bestilte den mandag og overraskende nok ankom den onsdag. (det var hurtigt syntes jeg).

Fakta om kosten.

Simpsons Colonel X2L
Hår.: Best Badger
Bristel.: 45 mm
Flare...: 50 mm
Fuld højde.: 100 mm
Knude........:   23 mm
Håndtag diameter.: 35 mm
Håndtags længde.: 55 mm

Den kom i en ret uanselig papkasse (der kunne de lære noget af Kent) men man kan så håbe de har brugt pengene på kvalitet i stedet. Håndtaget er lidt længere end på mine andre koste, men det er faktisk rigtig behageligt en god start. hårene er kun en anelse mørkere i toppen end mine silver tip koste. hårene sider super tæt, det sammeholdt med de noget kortere hår gør at den virker super stiv, men stadig utrolig blød, umiddelbart virker det som en god start. Kosten havde en meget ram lugt af våd hund, noget jeg har læst om flere steder men egentlig aldrig rigtig oplevet, ingen af mine tidligere koste har lidt af det. Nå den blev sat i en kop med vand i 5 min op til barberingen. Jeg valgte at breake den med en Tabac sæbe jeg netop havde købt. Efter 8-10 svirvler havde jeg ladet kosten og opbygningen i Proshave Scuttle kunne begynde, det gik meget nemt (om det var sæben eller kosten må jeg finde ud af). Da jeg skulle påføre skummen oplevet jeg dog at kosten havde en tendens til ikke at ville slippe sæben, den pakket lidt sammen nede ved håndtaget, ved egentlig ikke om det er normalt, men ellers gjorde den forholdsvis lille størrelse at den var overraskende let at komme rund med.

Konklusion efter 2 barberinger.
Godt håndtag, den er let at skumme op med, størrelsen gør at den let kommer ind under næsen.
Den er nærig og vil kun nødtvunget slippe den sæbe den er ladet op med, specielt ved face lathering.

Er det et godt køb? det vil jeg sige om 6 md.

Flere Fotos her.
 
The 3 amigos før første barbering.


Før første tur i skålen, man mærker spænding.


Uskylden er taget, og den er blomstret op.


Nu er det virkelig The 3 amigos.

Sidst opdateret den 19. januar 2012 kl. 18:34

Søren H. Møller


20. januar 2012


Hej Henrik.

Tillykke med din nyerhvervelse.

Jeg er spændt på at høre din bedømmelse, når du har fået den brugt gennem længere tid, især sammenlignet med Shavemac'en.


Mvh.
Søren

Grenberg


21. januar 2012



Hej Henrik

Super flot kost bliver spændende at høre når den rigtig er kommet i brug og som Søren skriver vil det være sjovt at høre sammenligningen med Shavemac

Mvh

Grenberg

Henrik Palshøj


3. marts 2012


Så er der gået 6 uger med Colonel og jeg må indrømme at det har været en fornøjelse.

Egentlig var den tænkt som en hårdsæbe kost, men har fundet ud af at den også sagtens klare cremer.

Nu er jeg blevet bedt om at sammenligne den med ShaveMac. Umidelbart syntes det at være en smule uretfærdig da ShaveMac er en Silvertip og Colonel (kun) er en Best Badger. Men der er også en pris forskel, ShaveMac 23 mm S/T koster pt.  729,- dkk og Colonel kostet mig (incl forsendelse) 484,- dkk. Men ikke desto mindre bære de begge de samme dyder, og dog!

Hvad man ret hurtig bemærker er at loftet på colonel er noget lavere end ShaveMac, dette faktum er med at at gøre rygraden en del stivere. Spidserne på hårene er overraskende bløde, og hvis jeg ikke vedste bede ville jeg tro det var en silver tip.

De første par gange virket det som om den havde svært ved at afgive sæben, det syntes at den pakket det nede ved håndtaget. Denne unåde har fortaget sig. Den står til at skulle være 23 mm i knuden, dog virker den lidt  mindre end ShaveMac. Men det er ikke nødvendigvis dårligt, til gengæld er den super tæt pakket, hvilket også er med til at gøre den lidt stivere!

Den er IMO genial til hårde sæber, men jeg bruger den lige så gerne til cremer, den er virklig top lækker, jeg vil igen fremhæve håndtaget som værende det bedste jeg har prøvet.

Når vi snakker bygge kvalitet, så er det imponerende, jeg har faktisk ikke tabt et eneste hår på denne her kost, og jeg har trods alt brugt den stort set hver anden dag.

Jeg vil nødig bringes i en situation hvor jeg skulle vælge imellem mine barberkoste, men udsat for umeneskeligt pres, så vil jeg meget gerne have obersten med på en øde ø. Det er meget kvalitet for pengene, når pris kvalitet bliver bragt ind i spillet, så vil jeg sige den slår shaveMac med et badger hår.

Hilsen Henrik

Hvis jeg skal nævne noge dårligt her på faldrebet, så var det lugten, der gik næsten 1 hel uges brug, før lugten af våd hund var minimeret.

Sidst opdateret den 3. marts 2012 kl. 22:54
For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk