Forum - Skrabere og barberblade - Anmeldelse: OneBlade Genesis
Bruger 

Søren H. Møller


8. december 2019

Anmeldelse: OneBlade Genesis
Jeg har været så heldig at få lov til at teste en OneBlade Genesis, og har altid været nysgerrig på, om prisen på de dyre skrabere står mål med kvaliteten af både barbering og hardware.

Man får et godt indtryk allerede, når man står med indpakningen i hånden. Kraftigt blå/gråt papir med OneBlade trykt på toppen, angivelse af fabrikationstolerancen (+/- 0,05 mm) på forsiden og serienummeret på bagsiden og det hele holdt sammen af en rød snor, hvor ”krydset” holdes på plads af en lille metalskive med OneBlade’s logo, en fin lille detalje.

Når papiret kommer af, står man med en brun læderæske i hånden med ’OneBlade’ præget i låget. Hjørnerne i hele æskens højde er syet sammen med rød tråd i et krydsmønster – jo man har virkelig gjort noget ud af at signalere, at her kommer et kvalitetsprodukt.
Når låget kommer af, finder man tre kort: et med livstidsgaranti, et med forberedelse af barberingen, og et med, hvordan bladet sættes i og tages ud.
Under kortene skal man fjerne et hårdt skumgummilåg, før man endelig kommer til selve skraberen og den medfølgende holder.

I denne udgave er både skraber og holder udført i børstet rustfrit stål, og førstehåndsindtrykket er rigtig godt. Der er en god tyngde i begge produkter og finishen er rigtig pæn.

Skraberen ligger i holderen, og den kan kun ligge på én måde, da udfræsningen i håndtaget ikke er symmetrisk, men lettere vinklet. Der er indgraveret ONEBLADE nederst på håndtaget af skraberen, og når man fjerner den, er det også indgraveret i holderen, men det ses først når skraberen fjernes.
Nu har man gjort meget ud af at gøre opmærksom på, hvor godt produktet er lavet, og de små tolerancer der produceres efter, og med det i mente, så ville det have været rigtig blæret, hvis de to indgraveringer havde stået lige over hinanden. Der er knap en bogstavsbredde til forskel – det har selvfølgelig ingen indflydelse på noget som helst, andet end det lige er en lille detalje, når man er en perfektionistisk nørd  :o)

Som nævnt er navnet indgraveret nederst på fronten af håndtaget og øverst på bagsiden er logoet. Hovedet består af to stykker fræset metal, der er skruet sammen. Det er ikke meningen, at det skal skilles ad. Hovedet er fastgjort på håndtaget via en lille aksel, og det er fjederbelastet omkring akslen og kan vippe ca. 45°.
Når nu hovedet er sat fast på håndtaget, og ikke kan åbnes, hvordan sætter man så bladet i?
Jo, det gøres fra bagsiden, hvor der er en revne, man stikker bladet i, og skubber det ind, indtil man hører et lille klik, så sidder det, som det skal, og det flytter sig ikke under barberingen.
Når bladet skal ud, trækker man lidt op midt på bladet, og derefter nemt ud af skraberen.

Selve bladet er et single edge (SE) blad, og man kan IKKE bruge et standard double edge (DE) barberblad eller et halv-blad i denne skraber. Udfræsninger, bredde, og tykkelse af SE bladet er anderledes end DE bladets. For sjov skyld målte jeg tykkelsen på begge typer; et DE bladet er 0,09 mm og SE bladet er 0,23 mm tykt.

Der skal ikke herske nogen tvivl om at påstanden fra producenten om, at det er et kvalitetsprodukt, man står med, fuldt står til troende. Det er virkelig pas-kram, den måde den er samlet på. Fjederfunktionen går let og ubesværet – om den også gør det om 3 eller 5 år, kan kun tiden vise, men fra ny føles det lækkert.
Når man barberer sig, skal man lige vænne sig til, at hovedet kan fjedre, men det er faktisk en god hjælp, for det gør, at man ikke behøver at være lige så opmærksom på vinklen, som med en DE skraber eller ragekniv for den sags skyld.
Og hvis der er ét sted, hvor jeg synes, at fjederfunktionen er helt fantastisk, så er det, når man skal barbere hagen mod hårene. Jeg har ikke med nogen anden skraber oplevet en så nem, ubesværet og tæt barbering af hagen som med OneBlade.

Skraberen giver en meget mild barbering, og det har ikke været mulig for mig, at fremtvinge den mindste blodsdråbe, selvom jeg har prøvet at udfordre skæbnen lidt, ved at trykke lidt hårdt, køre hurtigt henover huden eller foretage forskellige dreje-manøvrer.
Skal jeg være rigtig kritisk, så kan det være lidt svært, lige at få den øverste række stubbe under næsen med ved et ”med-hårene” pas, når jeg gør det på min sædvanlige måde med at lade skraberhovedet følge rundingen under næsen. Jeg har dog med indførelsen af en ny teknik kommet over det lille problem. Hvis jeg laver grisetryne, ved at løfte i næsen, så kan skraberhovedet godt komme til – det ser dog sjovt ud og føles lidt mærkeligt, men er effektivt.

Det fræsede hul i midten af hele håndtagets længde virker rigtig godt. Man har valgt at lave en skrå kant ind til hullet, som gør skraberen nem at håndtere selv med fugtige hænder, og hullet gør også at håndtaget er behageligt at holde ved, og nemt at manøvrere rundt. Fingrene finder helt naturligt deres plads. Jeg troede først, hullet var for at få den til at se lidt mere smart ud, men er ikke i tvivl om, at det har været for at få et godt greb.

Med i æsken er der en pakke Feather FSH blade, og det er efter min mening nogle rigtig gode blade. De er skarpe, men (heldigvis) ikke i samme kategori som de gule Feather DE blade, som jeg synes, er for skarpe. De her blade giver en virkelig behagelig og tæt barbering.

Jeg prøver altid at være åben, når jeg prøver nye ting, men må indrømme, at der lå en lille skepsis omkring så dyr en skraber, men må også bare sige, at i dette tilfælde kom skepsissen til kort, for det er god kvalitet, og selvom jeg intet ved om produktionsprocessen, så må der gå en del tid med at producere og samle de små dele der indgår, og også til den endelige finish af skraberen, hvilket jo selvfølgelig vil have en effekt på prisen.

Når jeg nu gør det hele op, så er jeg det meste af vejen blevet positiv overrasket.
Jeg kan godt lide designet af skraberen, størrelsen passer godt til mine hænder (handske str. 9) og håndtaget giver et godt greb. Den har en god tyngde, og allervigtigst; den barberer rigtig godt. Bladet er nemt at sætte i og fjerne uden risiko for fingrene og finishen af denne model er helt i top.

Og så et relevant spørgsmål: Er denne model pengene værd?
Hvis man er entusiast eller feinschmecker, så vil mit svar være: ”Ja.” – man får en utrolig lækker og rigtig god skraber, der burde kunne holde ens levetid ud.
Vil man bare gerne barberes, så er svaret ”Nej.” – man kan trods alt få samme resultat med en standard DE skraber.

Men... hvis man nu er blevet lidt interesseret i skraberen, så har OneBlade heldigvis også lavet en langt mere prisvenlig version i plast, der hedder OneBlade Core, og hvis man godt vil give lidt mere, så findes den også i en metal/plast version, der hedder OneBlade Hybrid.

Mvh.
Søren

Søren H. Møller


11. december 2019


Og her lige et link til billeder af den omtalte udpakning.

http://www.shm.dk/shave/gear/de/100...

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk