Forum - Andre produkter - Anmeldelse: Floris Honey Oud EDP
Bruger 
CHSeifert

CHSeifert


14. juni 2015

Anmeldelse: Floris Honey Oud EDP
Syntes lige jeg vil give min mening om Floris Honey Oud fra Floris' dyrere oud serie, hvor der indtil nu også findes Leather Oud fra. Har nu afprøvet parfumen over 5-6 dage og taget pauser fra den, hvor jeg har brugt andre parfumer for liggesom at clearer næsen. Jeg er ikke tilhænger af signatur dufte, da ens næse vender sig til den samme duft og til sidst ikke vil kunne opsnappe duften mere. Bare tænk på landmanden, når han gøder markerne - hvis du besøger ham og siger det lugter, så vil han ikke give dig ret, fordi hans næse ikke længere opfanger lugten af gødning mere.
Signatur duft er heller ikke noget for en parfume samlet, vel ;-)

Først lidt om anmelderen, undertegnede ;-)

Jeg er det man må kalde en af de største parfume nørder i Danmark - helt uofficitl betragtet naturligvis, men jeg har hverken mødt en mand eller en kvinde i mit liv, der kommer i nærheden af min passion for parfumer. Jeg har naturligvis min færden på Basenotes.net forummet, hvor der findes mange tosser som jeg, og her er nogle stykker, der er på linie med mig :)
Min passion startede som 14-15 årig, da min storebror brugte Karl Lagerfeld - mest for at score damer naturligvis - og jeg opdagede hvad en parfume kunne gøre ved mig og hvilkne effekt og indtryk en duft kunne have på mig og mine sanser.
Jeg opdagede også, at piger syntes det var rart en fyr duftede godt, så da jeg i løbet af 2-3 år havde en samlig på 40-45 flasker var det kun en WIN-WIN situation for mig. Piger kunne lide det og jeg selv nød det.

Den gang var det mest After shave jeg havde. Da jeg rundede de 20 år gav jeg de fleste væk til min far og koncentrerede mig, om at eje en 8-10 dufte - hvor jeg havde hele serien fra Deo, After Shave over til parfumen.

Jeg kalder det parfume, om det er Eau de Toilette, Eau de Parfum eller Eau de Cologne. Det er parfume for mig. Bruges ikke til at lukke porer med som After shave. Bruges kun for at dufte bedre. Parfume altså.

Igennem tiden har jeg samlet meget og mindre. Men har altid haft en solid samling dufte.
Jeg er næsten til alle genre parfume, bare ikke de helt blomstrede, som jeg finder dufter bedre på min kæreste og andre hunkøn.....men jeg har da de første 8-10 parfumer med rose noter i, godt nok mørk rose, men stadig rose duft. Jeg mener duft er intet køn, dufte er unisex - men med en vis grænse naturligvis.

Da jeg begyndte at interessere mig for våd barbering, havde alle de shops hvor jeg købte barbergrej også masser af dufte blandt udvalget og jeg blev fanget igen. Min samling tog form og bevægede sig i en retning OPAD !

I dag er min samling ca. 550 unikke dufte i 50 ml op til 200 ml flasker og de opbevares mørkt, køligt og afskærmet i hvidt skuffedarium.

Da jeg modtog denne Floris Honey Oud må jeg sige, at pakningen og flasken er særdeles pæn og præsentabel.
Den signalerer klart luksus. At her er en duft, der er noget særligt. At man kan forvente noget god kvalitet.

Jeg har flere dufte fra niche huse de færreste nok kender til, som kommer i en tand mere imponerende indpakning - Amouage, Xerjoff, By Killian med flere - så jeg faldt heller ikke på halen af begejstring, men Floris parfumen tager sig meget flot ud.

Proppen/Cappen er tung og solid. Sprayeren virker rimelig godt, ikke Dior god, ej heller kommer der et spray ud som fra en Creed parfume, men Floris parfumen giver en passende mængde, og man kan godt dosere den til halve spray. Særlig vigtigt med en dyr parfume, der er ret kraftig.

Floris Honey Oud ligger oppe over de 1500 kr i Danmark, og i udlandet er den også oppe i den meget dyre ende.
Det kan skyldes Floris vælger at have et højt prisniveau for deres Top serie, det kan også skyldes den simple kendsgerning, at Oud olie er noget rigtig rigtig dyrt at anvende i parfumer. Derfor ser man absolut ingen parfumer med rigtig oud i, der koster under 700-800 kr, og mange ligger over 1000 kr og opad.

Oud eller agartræ, som det også kaldes, er noget af det dyreste materiale i verden. Det er derfor oud parfumer er så dyre. Floris Honey Oud er en klart oud dominerende parfume.

Jeg vil sige det er en unisex parfume, der både kan bruges af kvinder og mænd - men min kæreste siger duften er klart maskulin og ikke noget ret mange kvinder vil bryde sig om at dufte på andet end mænd ;-)

Jeg er enig. Floris Honey Oud åbner op med en ret klar stærk oud note, en ren typisk stærk note, som ægte oud dufter. Så følger en elegant rose duft, der ikke er for feminin - det er en mørk maskulin elegant rose, som jeg værdsætter meget. Herefter kommer der en cremet honning og amber note ind og blander sig. Denne parfume er - som nænvt - en meget kraftig elegant maskulin duft. Jeg får let 10-12 timers varighed på duften ved 5-6 sprays, men jeg føler ikke den er så kraftfuld at jeg gasser mine omgivelser med duften (har forespurgt familie og kollegaer)

Oud noten forbliver der hele tiden. Rosen noten ligeså. Oud dufter helt specielt - intet kan sammenlignes med oud, det skal duftes for at kunne vurdere det og det kræver nogle gange tid før man kan lære at værdsætte oud som duft.
Men når først man fatter det, så klikker oud som en fantastisk note i parfumer.

Lad mig være ærlig - det er nok ikke en duft for teenagere. Denne parfume er for en Gentleman, en moden (30-35 år og op) stilfuld mand, der har testet en del parfumer/dufte igennem livet og nu ønsker en duft, der signalerer styrke, kraft og lidt mod. Måske man har prøvet de lettere citrus dufte og marine dufte, der er dejlige om sommeren, hvor det er varmere, men føler man vil have en kratfuld duft til den kolde vinter, hvor man har flere lag tøj på og air condition kører indendørs og skaber den tørre luft, der dræber de lettere dufte.

Det om vinteren og det kolde efterår og tidligere forår, Floris Honey Oud kommer til sin ret.
Den har styrke, potens og kraft - men honningen og musken balancerer oud noten, så duften føles elegant, markant og velbalanceret på samme tid.

Dufte i min samling, der minder mig om Floris Honey Oud er By Killian Amber Oud, Amouage Epic Man og Versace Pour Homme Oud Noir.

Jeg giver Floris Honey Oud en total karakter på 9/10

Den har givet mig stor lyst til også at tjekke broren Floris Leather Oud ud.

Sidst opdateret den 14. juni 2015 kl. 03:32
For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk