Forum - Barbercremer og -sæber - Acqua Di Parma barbercreme anmeldelse
Bruger 
Claus Henrik Seifert

Claus Henrik Seifert


9. november 2011

Acqua Di Parma barbercreme anmeldelse
Dette er min første anmeldelse så bær over med mig :)

Købte Acqua Di Parmaen i torsdags i ILLUM, da de havde 50% på alt i parfume fra 19.30-21.00 for ILLUM Keycard kunder. 

Har længe været lun på at købe denne Acqua Di Parma Barbercreme, men følte 435,- var dyrt for 125 ml Barbercreme når jeg kan få 200 ml Castle Forbes og Fitjar til det halve. 

Men nu hvor ILLUM havde halv pris så slog jeg til :)

Nu fortryder jeg, at jeg ikke købte den noget før. 

Jeg er rookie DE bruger med kun 10 ugers erfaring. 
Jeg har brugt våd barbering med skum, creme og gel i 20 år nu med kassette Gillette skrabere og med godt resultat. Er kun røget på DE pga. mystikken og min nysgerrighed. 

Bruger stadig min Mühle Sophist Fusion skraber sammen med min Sophist DE skraber i fin hybrid :)
Min kost er en Silvertip 23 mm Mühle Sophist grævlinge børste. Jeg er 'face lather' fyr, men bruger skål ved 2. pas hvis jeg mangler ekstra creme. Bruger Proraso's hvide pre Shave creme før 2. pass - sjældent før 1. pass,  da jeg kun barberer mig hver anden dag, så har forholdsvis lange stubbe ved første pas og behøver derfor ikke ekstra beskyttelse i form af en pre Shave creme/olie ved første pass. 

Mit sammenligningsgrundlag for denne dyre luksus Barbercreme er disse Barbercremer:

Penhaligon - Ejer 3 tuber
Fitjar - Ejer 6 glas
Truefitt&Hill - Ejer 4 bøtter
Taylor TOBS - Ejer 1 bøtte (Jermyn street)
Trumper - Ejer 1 bøtte (Coconut)
Art of Shaving - Ejer 2 bøtter
Castle Forbes - Ejer 2 bøtter
Kent GB - Ejer 1 bøtte
DR Harris - Ejer 2 bøtter
Men Ü - Ejer 1 flaske
Proraso - Ejer 1 tube
Speick - Ejer 1 tube

Alt sammen KUN Barbercremer. 

Syntes det er informativt for andre lige at vide, hvad man ejer selv, så andre kan have noget at bruge som rettesnor og 'benchmark' ud fra min anmeldelse. Føler tit jeg læser en anmeldelse af en Barbercreme, men uden at ane hvad anmelderen selv ejer af cremer, og så er det ret svært at vide, hvad han egentlig mener når han feks siger 'den skummer let' eller 'cremen giver dejligt glid i skraberen' osv. osv. 

Jeg bruger Clinique mild ansigtssæbe i badet, så undgår derfor helt barber sæber, da de udtørrer mere end Barbercremer efter min mening. 

Anmeldelsen:

Acqua Di Parma kommer i et rundt gråsort pap rør med gul bund. Lækker eksklusiv indpakning, men den smider jeg jo bare ud :)
Krukken med de 125 ml barber creme er i rigtig glas i en mat mørke grå brun med et låg i sølvfarve. Igen hamrende eksklusit, men mere 'low key' end f.eks glas krukken som Penhaligon Blenheims Bouquet barber creme kommer i.
Indvendigt i krukken ligger selve cremen i et DISKRET gennemsigt plastik kammer, der er fastgjort til glaskrukken. Sikkert for at cremen skal holde sig bedre. 
Der er den lille sædvanlige plast hætte på øverst, som jeg smider ud. Nogle beholder denne hætte på, fordi de mener det forbedre holdbarheden af barber cremen yderligere. Den skader vel ikke, men jeg smider den altså ud på alle de cremer jeg ejer :)

Indpakning: 10/10

Konsistensen af cremen er fed og klæbrig - ikke så hård som en sæbe, ikke så blød som de blødeste cremer - lige midt imellem. Har hørt om andre, der havde en hårdere udgave end min, hvor den næsten var som en sæbe. Min er fast i det men stadig porøs blød. Stikker man fingeren ned går den let ned i cremen.
Svarer nogenlunde til konsistensen af mine 2 Castle Forbes barber cremer. 
Fastere end TOBS, Trumper og Trufitt Barbercremer, men LANGT FRA så fast som en sæbe. 

Dog vælger jeg stadig, som med alle mine Barbercremer i bøtter, at dyppe børsten direkte ned i krukken med cremen. Før det smører jeg lige 1 lille stk. med Acqua Di Parma på hver side af mine kinder og på halsen med min finger svarende til vel en sammentrykket ært eller et majskorn. Jeg har hårdt vand i København, så bruger mere Barbercreme end andre gør.

Jeg 'face lather' cremen efter at have dyppet min Silvertip børste i varmt vand og rystet den godt og lige vredet den blidt tør. 

Jeg får efter 15-20 sekunder en eksplosion af skum i mit ansigt.
Det føles både kølende, opfriskende og plejende.

Skummen lægger sig tykt og marengs agtigt langs mit ansigt og giver både godt glid i skraberen og god beskyttelse af min normal til tørre hud imod rifter og Razor burn. Skummen holder sig i samme form, selv ved en langsom barbering.

Skum kvalitet er helt i top, på niveau med eller bedre end Fitjar, Penhaligon og Castle Forbes Barbercremer. 

Skum kvalitet: 9.5/10

Duften af cremen er meget behagelig og diskret både i krukken og når den skummes op i ansigtet. 
En mild BarberShop duft med et skud Citrus, mild mynthe og en anelse blomster undertoner fornemmer jeg. Meget behagelig og eksklusiv duft. Dette er en meget mild cologne duft, en sammensat duft - men yderst behagelig maskulin og slet ikke feminin blomstret i det.

Duft: 9/10

Efter første pass er der fint skum i børsten til et pas mere. 
Skummet sætter sig fint også ved andet pass og jeg føler jeg får en virkelig tæt, plejende og beskyttende barbering med denne creme fra Acqua Di Parma. 
Det manglede sku' bare til 435,- dåsen ;)

Efter barberingens andet pass slutter jeg. Jeg har nu en 98% BBS barbering og går ikke efter mere. Min hud føles dejlig og behagelig. Det giver endnu en topkarakter i min bog. 

Kvalitet af barberingen: 10/10

Jeg bruger ALTID After Shave Balm og lotion for at lukke porerne, først alkoholfri Balm og så en lotion med mild alkohol efterfulgt af let fugtighedscreme. 
Men kunne helt ærligt næsten droppe det efter den barbering jeg får med Acqua Di Parma barbercremen. Den er helt i top for mig hvad angår fugtighed og beskyttelse under og efter barberingen.

Fugtighed & Beskyttelse: 9.5/10

Konklusion: Jeg vil helt sikkert købe en dåse til, når denne er brugt op. Nu har jeg brugt den til 4 barberinger og iflg. andre brugere af denne creme er der nok i 125 ml dåsen til mellem 30-50 barberinger alt efter hvor hårdt vand man har og ens hudtype/barberkost/barberteknik
Jeg skifter imellem mange Barbercremer så min holder nok 2-3 år før jeg skal have ny.
Dette er den bedste Barbercreme jeg endnu har ejet. Den overgår Penhaligon, Castle Forbes & Fitjar - ikke KLART, men den er lige den tand bedre på alle punkter. Om den er prisen værd - tjahhhh.... det er op til dig :-)

Total karakter: 9.75/10

Søren H. Møller


10. november 2011


Tak for en virkelig god anmeldelse.

Jeg har selv haft kig på Acqua Di Parma, men også syntes, at prisen var lidt skræmmende.
Men det kan da godt være...   ;o)


Mvh.
Søren

Grenberg


12. november 2011



Super anmeldelse og sjovt at læse om produkter i den høje ende af skalaen.

Vilel nok ikke selv hoppe på en crem i den prisklasse men man ved jo aldrig.

Godt arbejde

Mvh

Grenberg

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk